Azure Portal Login: Enkelt och säkert logga in på Azure Portalen

Azure Portal är Microsofts användargränssnitt för att hantera och övervaka Azure-resurser. Genom Azure Portal kan användare enkelt skapa virtuella maskiner, hantera molnlagring, konfigurera nätverk och mycket mer. För att använda Azure Portal behöver användare logga in med sina Azure-konton. I den här artikeln kommer vi att gå igenom processen för att enkelt och säkert logga in på Azure Portal.

Skapa ett Azure-konto

Innan du kan logga in på Azure Portal behöver du ha ett Azure-konto. Om du inte redan har ett kan du enkelt skapa ett genom att gå tillazure.microsoft.comoch klicka på knappen “Börja kostnadsfri”. Följ sedan instruktionerna för att skapa ditt konto. Du kan välja en gratis prenumeration eller en betald prenumeration beroende på dina behov.

Logga in på Azure Portal

För att logga in på Azure Portal, följ dessa steg:

 1. Gå tillportal.azure.comi din webbläsare.
 2. När sidan har laddats, kommer du att se inloggningsrutan.
 3. Ange din e-postadress eller användarnamn som är kopplat till ditt Azure-konto i fältet “E-post eller användarnamn”.
 4. Klicka på “Fortsätt”.
 5. Ange ditt lösenord i fältet “Lösenord”.
 6. Klicka på “Logga in”.

Tvåfaktorsautentisering

För att säkerställa att endast auktoriserade användare kan få åtkomst till ditt Azure-konto, rekommenderas det att du aktiverar tvåfaktorsautentisering. Med tvåfaktorsautentisering krävs det att du anger både ditt lösenord och en engångskod som skickas till din mobiltelefon eller annan verifieringsmetod som du har ställt in.

För att aktivera tvåfaktorsautentisering, följ dessa steg:

 1. Logga in på Azure-portal.
 2. Gå till “Azure Active Directory” i menyn till vänster.
 3. Välj “Säkerhet” i de olika alternativen.
 4. Välj “Tvåfaktorsautentisering” under “Säkerhetsstatus”.
 5. Klicka på “Konfigurera nu”.
 6. Följ instruktionerna för att ställa in tvåfaktorsautentisering.

Sammanfattning

Att logga in på Azure Portal är en enkel process som bara kräver ditt Azure-konto och det associerade lösenordet. Genom att aktivera tvåfaktorsautentisering kan du ytterligare säkra ditt Azure-konto genom att kräva en extra verifieringsmetod vid inloggning.

Med tillgång till Azure Portal kan du enkelt hantera dina Azure-resurser och dra nytta av Microsofts kraftfulla molntjänster för att utveckla, implementera och övervaka appar och tjänster.

Kom igång med Azure Portal och utforska det breda utbudet av möjligheter som det ger!

Ofte stillede spørgsmål

Hur loggar jag in på Azure-portalen?

För att logga in på Azure-portalen, besök https://portal.azure.com och ange ditt användarnamn och lösenord. Att veta hur man loggar in på Azure-portalen är grundläggande för att kunna använda Azure-tjänsterna.

Vad behöver jag för att kunna logga in på Azure-portalen?

För att kunna logga in på Azure-portalen behöver du ett Azure-abonnemang och ett giltigt användarnamn och lösenord. Det är viktigt att ha ett Azure-abonnemang och rätt autentiseringsuppgifter för att få tillgång till Azure-portalen.

Kan jag använda mitt Microsoft-konto för att logga in på Azure-portalen?

Ja, du kan använda ditt Microsoft-konto för att logga in på Azure-portalen om det är kopplat till ditt Azure-abonnemang. Att kunna använda sitt befintliga Microsoft-konto för att logga in på Azure-portalen kan underlätta inloggningen för många användare.

Hur skapar jag ett Azure-abonnemang för att logga in på Azure-portalen?

För att skapa ett Azure-abonnemang, besök https://azure.microsoft.com och följ instruktionerna för att registrera dig. Att ha ett Azure-abonnemang är ett krav för att kunna logga in på Azure-portalen och använda Azure-tjänsterna.

Finns det några alternativa sätt att logga in på Azure-portalen?

Ja, förutom att använda användarnamn och lösenord kan du också använda flera andra autentiseringsmetoder, som till exempel tvåfaktorautentisering eller en federerad identitet från en företagsidentitetsleverantör. Det finns flera alternativa autentiseringsmetoder för att logga in på Azure-portalen, vilket ger användarna flexibilitet och säkerhet.

Vad gör jag om jag har glömt mitt lösenord för Azure-portalen?

Om du har glömt ditt lösenord kan du använda “Glömt lösenord”-länken på inloggningssidan för att återställa det. Om du har problem att komma ihåg ditt lösenord för Azure-portalen, finns det en enkel återställningsprocess att följa.

Kan jag använda flera Azure-abonnemang och logga in på dem från samma Azure-portalen-konto?

Ja, du kan hantera och logga in på flera Azure-abonnemang från samma Azure-portalen-konto genom att använda abonnemangsöversikten och växla mellan dem. Många användare har flera Azure-abonnemang och beroende på deras behov kan det vara nödvändigt att kunna hantera och växla mellan dem smidigt.

Hur ser jag vilken roll jag har när jag är inloggad på Azure-portalen?

När du är inloggad på Azure-portalen kan du se din roll genom att klicka på ditt användarnamn längst upp till höger på sidan och välja “Mitt konto”. Sedan kan du gå till “Rolltilldelning” för att se din aktuella roll. Att kunna se sin aktuella roll när man är inloggad på Azure-portalen är viktigt för att veta vilka behörigheter och befogenheter man har.

Vilka säkerhetsåtgärder bör jag vidta när jag loggar in på Azure-portalen?

För att säkerställa att ditt konto och data är säkert bör du använda starka lösenord, aktivera tvåfaktorautentisering och undvika att logga in från osäkra enheter eller nätverk. Att vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder när man loggar in på Azure-portalen är viktigt för att skydda användarens information och hindra obehörig åtkomst.

Kan jag använda mobilappen för att logga in på Azure-portalen?

Ja, du kan ladda ner Azure Portal-appen från App Store (Apple-enheter) eller Google Play Store (Android-enheter) för att logga in på Azure-portalen från din mobila enhet. Att kunna logga in på Azure-portalen från din mobila enhet genom appen ger användarna enkel tillgång och flexibilitet.

Artiklen Azure Portal Login: Enkelt och säkert logga in på Azure Portalen har i gennemsnit fået 3.2 stjerner baseret på 34 anmeldelser