Skäm bort dig själv – det förtjänar du!

När var senaste gången du gjorde något för dig själv? Troligen alltför sällan. Det är naturligtvis viktigt att finnas där för dina nära och kära, men det är också viktigt att du inte glömmer bort dig själv undervägs. Det är nämligen lätt hänt i det moderna samhället där många av oss lever ett hektiskt liv.

 

Du, precis som alla andra, förtjänar att omhuldas då och då. Det behöver inte vara något storslaget, bara du tillåter dig att njuta av en stunds egentid och avkoppling. Här är några förslag på saker du kan unna dig med. Passa på att njuta av lite extra omsorg, det förtjänar du.

Unna dig ett frisörbesök

Många avskräcks från att gå till frisören av den orsaken att det kostar pengar. Och visst är det så, frisörer ska trots allt ha betalt för den tjänst de utför. Men om du tänker på hur fantastiskt du mår och inte minst hur snygg du känner dig efter ett frisörbesök är det alla pengar värt. Se det som en investering i ditt eget välbefinnande och unna dig ett besök hos en frisör i Uppsala med flerårig erfarenhet. Ett lyckat frisörbesök är trots allt som balsam för själen. 

Ät en lyxfrukost i sängen

Du om någon förtjänar att skämma bort dig själv med en brakfrukost i sängen. Gå upp en halvtimme tidigare (eller ta sovmorgon) och mys med kaffe och frukost som faller dig i smaken. Bor du med en sambo kan du ju alltid föreslå att han eller hon ska servera frukosten åt dig. Då kan du ge betalt med samma mynt en annan dag när han eller hon förtjänar att bli bortskämd. 

Skapa ditt eget hemmaspa

Om du inte har råd med ett dyrt spapaket finns det lyckligtvis billigare alternativ. Du kan alltid skapa ett hemmaspa därhemma och unna dig lite självkärlek på så sätt. Sätt stämningen med tända ljus, köp (eller gör dina egna) masker för ansikte och kropp och förbered rikligt med snacks. Njut därefter av ett varmt bad och diverse behandlingar – du förtjänar en stunds avkoppling.

Dejta dig själv

Det kan verka skrämmande att gå på dejt utan någon att sitta och flörta med, men det finns otroligt många fördelar med att tillbringa lite kvalitetstid med sig själv. Så istället för att vänta på att dina vänner ska bli singlar, eller att en vettig snubbe ska svajpa höger, föreslår vi att du skämmer bort dig själv genom att dejta dig själv. Boka ett bord på din favoritrestaurang, drick en kaffe på ett café i närheten och njut av vårsolen, eller varför inte testa att gå på bio helt ensam?

Få manikyr och pedikyr

Om du vill boka en förhållandevis billig skönhetsbehandling kan du få gjort manikyr och pedikyr till en billig peng. Då får du dina fingrar och tår omhändertagna av ett proffs och kan njuta av en stunds avkoppling medan du lyssnar på en podd, lite musik eller helt enkelt samtalar med manikyristen/fotvårdaren. Så hårt som dina händer och fötter sliter förtjänar att bli omhuldade till och från.